Bliv inspireret af royale brudekjoler

Hvad enten du går efter en ny eller en second-hand brudekjole, skal du tage stilling til, hvilken stil du bedst kan lide. Derudover skal kjolen også passe til din personlighed, flattere dine kurver og passe til brylluppets tema og lokation – og det er ikke altid lige let at finde alt det i én kjole.
Heldigvis er der et væld af smukke brudekjoledesigns, som gør det muligt for dig at finde den helt rette variant. I din proces med at finde den perfekte brudekjole (eller måske de perfekte brudekjoler?) kan du med fordel søge inspiration fra andre skønne brude.
Her kommer de royale brudekjoler ind i billedet. Få brude har nemlig haft så stor indflydelse på bridal fashion som de europæiske prinsesser. I grafikken nedenunder kan du se de mest ikoniske royale brudekjoler gennem tiden og lade dig inspirere af dine favoritter.  

Blandt de mange ikoniske royale brudekjoler fremhæver vi her tre tendenser, som stadig holder i dag:

Romantisk elegance
Grace Kellys kjole fra 1956 er et pragteksemplar på en brudekjole, der både er romantisk og elegant. Helen Rose fra MGM Studios skabte kjolen til Prinsesse Grace, som sidenhen er blevet en inspirationskilde for utallige brude - også for brude i dag. Efter sigende var kjolen en af de primære inspirationskilder for Kate Middletons smukke brudekjole fra 2011.
Hvis du elsker romantisk elegance, skal du ligesom de to prinsesser gå efter en kjole med blonde, markeret talje og et forholdsvist fyldigt skørt.

Boho chic  
Prinsesse Carolines kjole fra 1978 blev skabt af Marc Bohan for Christian Dior. Helt i tråd med tiden gav Caroline den som (luksus)hippie med blomster i håret, fine flæser og flagrende ærmer. Boheme looket er dog ikke forbeholdt 70’ernes blomsterbørn – tværtimod. Det er nemlig en af de allermest populære bryllupstrends i dag.
Drømmer du også om et boheme bryllup? Så er et afslappet fit, feminine detaljer og blomster i håret et særdeles oplagt look for dig.

Underspillet minimalisme
Kronprinsesse Mette-Marits kjole, som landsmanden Ove Harder Finseth har designet, er imponerende i sin overvældende enkelhed. Der er noget eksklusivt over en simpel og klassisk kjole, der på smukkeste vis understreger, at less is more. Med denne kjole indskrev Mette-Marit sig i en tradition af simple royale brudekjoler, som desuden tæller Dronning Ingrid og Dronning Silvia.
Går du efter et underspillet look, som emmer af tidløshed, bør du vælge en kjole med rene linjer uden for mange detaljer og pynt.  

De tre fremhævede kjoler fra henholdsvis 1956, 1978 og 2001 viser, at vintage brudekjoler kan være mindst lige så aktuelle i dag, som de var, da deres første ejer bar dem.
Se et udvalg af vores brudekjoler og find eksklusive second-hand kjoler, der er nedsat med 40 %. I udvalget finder du desuden nye brudekjoler, som du kan spare op til 20 % på.  
Kom ind og prøv de brudekjoler, du forelsker dig i. Sammen finder vi den eller de brudekjoler, som passer til lige netop dig. Du kan booke en tid til fitting her.

Grafikken er produceret af Katoni.dk